2020-08-03

後期授業および集中講義について

徳山大学では、2020年度前期授業は全てオンライン講義で実施いたしました。

学生のみなさん、教職員とも初めての経験であり、試行錯誤しながらの実施となりましたが、まもなく前期授業は終了いたします。

後期の授業と主に夏休み期間中に開講される集中講義は、対面授業を基本として実施します。(一部の授業はオンラインも併用予定)

なお、前期にオンライン開講できなかった33科目については、後期または集中講義に日程変更して開講いたします。変更科目は以下でご確認ください。

前期→後期または集中講義に変更した科目一覧①(総合科目・専門科目、地域ゼミ)

前期→後期または集中講義に変更した科目一覧②(体育実技、集中講義)

該当科目の履修者にはメールまたはMicrosoft Teamsのチャットにお知らせしますので、必ず確認してください。

体育実技系科目やCG系科目の一部では(a)→(b)または(b)→(a)のクラス変更をお願いする場合があります。

※内容は(a)(b)同一

一部の集中講義は、8月中旬から始まりますので、自分の履修科目及び開講日程をよく確認してください。

また、新型コロナウィルス感染拡大防止の観点から、特に県をまたぐような長距離移動をされる方は、以下を習慣づけてください。

①検温

②行動履歴の記録

③不要不急の外出の自粛

(移動前後2週間は必須)

ご不明な点等ありましたら、教務課にお問合せください。

徳山大学教務課

電話:0834-28-5390(平日9:00~17:00)

【To international students】

First semester will soon be over. So, we announce how classes of second semester and intensive lectures will be conducted. We will start face to face classes. (Some classes will be conducted online.) In addition, the 33 classes which are not conducted in the first semester will be held in the second semester or intensive lectures. Please check changed schedules below.

List of classes which are moved to the second semester/ intensive lecture (1)

*Japanese (General/specialized subjects, regional seminars)

List of classes which are moved to the second semester/ intensive lecture (2)

*Japanese (Physical training, intensive lectures)

We will contact individually students who take the classes above by E-mail or a chat of Microsoft Teamsand we may ask you to change your class.

Some intensive lectures will begin in the middle of August. Please verify these schedules. Especially if you need to move to the university area from your parents' home, keep in mind the following points.

1.Measure body temperature regularly

2.Keep a record of your activities

3.Stay home if it's unnecessary and nonurgent

*Required for 2 weeks before and after moving

If you have any questions, please contact registrar.

Tokuyama Univ. Registrar

TEL: 0834-28-5390 (Weekdays 9am to 5pm)